26 August 2010

Tutorial Cara Menggunakan Mesin Jahit Blondal


Tadi check keyword hits for today, surprise nampak ada orang cari video tutorial cara menggunakan mesin jahit Blondal, zura tak sempat nak buat tutorial ni, tapi kalau kamu perlukan info, jarum ataupun CD tutorial, try contact Blondal office yang berdekatan.

Senarai penuh alamat dan no telefon cawangan Blondal seluruh Malaysia:


13 Sweet Roses!:

hi...
saya ada mesin jahit blondal ne...tapi tak pernah guna sbb tak pandai...boleh tak awak bg tutorial cara nak guna...thanks...ne my email vanquishvalley@yahoo.com.my

@As~Hi As, masa As beli mesin tu, ada tak instructor datang mengajar? Kalau dulu dia ada free pengajaran 3 kali. Tapi tadi saya ada call office Blondal, dia cakap customer boleh beli CD. CD tu ada tunjuk cara penggunaannya. :)

P/s: nanti saya akan burn kan CD tu untuk As, jangan lupa bagi alamat ya.:)

Hai Azura, saya pon pengguna mesin jahit blondal ni. Huskystar 215. Nak tanya Azura ada tak jarum Schmetz universal lebih? atau Azura tau jarum lain yang sesuai dengan mesin kita tu? Saya desperate sangat nak beli, yg ada tinggal sebatang. kalau patah, bungkus mesin la jawabnya.

Hai Yana, sorry lambat pula reply, ihihi. Owh ya, biasanya ada jual di office Blondal kan? Kalau nak guna jarum lain, boleh, biasanya guna jarum mesin jahit Singer, tapi cepat patah, and hasil sulaman atau jahitan pun tak berapa kemas.

Cuba beli kat office Blondal ya. Jarumnya tu design dia sangat halus, so kena guna jarum Schmetz juga untuk hasil terbaik. :)

saya nk jual mesin jahit blondal.. ada sape2 nk beli??? boleh hubungi saya.. 0193325972

Hi Azura..
jika di Johor bahru.. di mana ada pejabat Blondal ini ye..
susahnya nak cari jarum mesin jenis schmetz ni di mana2 kedai..
please ye..kalau boleh sertakan no telifon sekali ok..
terima kasih Azura..

Hi Azura..
jika di Johor bahru.. di mana ada pejabat Blondal ini ye..
susahnya nak cari jarum mesin jenis schmetz ni di mana2 kedai..
please ye..kalau boleh sertakan no telifon sekali ok..
terima kasih Azura..

Hi Nur, saya ada cuba dapatkan alamat Blondal sekitar Johor, ni link dia. http://www.yellowpages.com.my/moreaddress.jsp?biz=ODc0ODU2X0pILjE=&name=Blondal+Sales+%26+Service+Sdn+Bhd

Saya try contact kamu, tapi saya tak tau la pula no hp atau email kamu. :)

Hi azura...saya pun guna mesin jahit blondal ni..tapi tak pandai sangat guna..instructor ada datang sekali jer..lepas xdatang2...tadi pergi cari jarum untuk mesin jahit ni..tapi xjumpa..boleh guna jarum mesin jenama lain tak ?..try contact instructor pun xdapat.kalau boleh saya pun nak tutorial guna mesin jahit ni..ini alamat e mail saya..nik2710@yahoo.com...tima kasih.

Hi Azura..saya pun guna mesin jahit ni..tapi xpandai sangat.Instructor dtg sekali jer..tadi nk beli jarum..xjumpalah..try contact instructor xdapat2.boleh guna jenama lain tak ?..kalau boleh saya pun nak tutorial guna mesin jahit ni..ini e mail saya..nik2710@yahoo.com..terima kasih.

Hi Andika, kalau dulu masa saya jadi Sales Consultant Blondal, kami ada juga diberitahu oleh instructor, yang kita boleh gunakan jarum mesin jahit dari jenama Apple, cuma sulaman atau jahitannya tak berapa kemas, dan jarum juga senang patah, sebab ketebalan jarum tu tak sama kan, so kalau terpaksa saja barulah gunakan jarum mesin jahit lain. :)

Hi Azura, awak still share tutorial guna mesin jahit ni ke? Kalau ya boleh share dgn saya? Thanks.

Hi Adi, sorry, zura dah lama tak buat tutorial tu, huhuhu. Tapi biasanya kamu boleh tanya Instructor Blondal.

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More